Print Options:

Ιμάμ Μπαϊλντί

Ποσότητες1 ServingΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα2 ώρεςΣυνολο2 ώρες 10 λεπτά

Πεντανόστιμες μελιτζάνες με κρεμμυδάκια και μυρωδικά. Το γνωστό ιμάμ που το εφαγε και ο πασάς..
Η παραδοσιακή συνταγή για ιμάμ είναι εδώ.

Η γιαγιά έλεγε πως έφαγε ο πασάς και μπαϊλντισε.

 8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
 1 kg ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή στο μπλέντερ
 6 μέτρια κρεμμύδια
 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
 1 κ.σ. ζάχαρη
 1 φυλλό δάφνης
 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
 250 ml ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι
1

Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε χονρές φέτες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς.

2

Σ' ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα σκόρδα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρουν μια βράση να δέσει η σάλτσα.

3

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες που έχουμε ήδη τηγανίσει και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

4

Βάζουμε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια σε ένα πυρίμαχο σκέυος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμη.

5

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!