Πεντανόστιμες μελιτζάνες με κρεμμυδάκια και μυρωδικά. Το γνωστό ιμάμ που το εφαγε και ο πασάς..
Η παραδοσιακή συνταγή για ιμάμ είναι εδώ.
Η γιαγιά έλεγε πως έφαγε ο πασάς και μπαϊλντισε.
Υλικά 8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες 1 kg ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή στο μπλέντερ 6 μέτρια κρεμμύδια 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 1 tbsp ζάχαρη 1 φυλλό δάφνης 1 tbsp πελτέ ντομάτας 250 ml ελαιόλαδο αλάτι - πιπέρι |
Διαδικασία1 Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε χονρές φέτες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς. 2 Σ' ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα σκόρδα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρουν μια βράση να δέσει η σάλτσα. 3 Προσθέτουμε τις μελιτζάνες που έχουμε ήδη τηγανίσει και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. 4 Βάζουμε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια σε ένα πυρίμαχο σκέυος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμη. 5 Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε χονρές φέτες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς.
Σ' ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα σκόρδα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρουν μια βράση να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες που έχουμε ήδη τηγανίσει και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια σε ένα πυρίμαχο σκέυος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμη.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.
Kαλή όρεξη!