Πεντανόστιμες μελιτζάνες με κρεμμυδάκια και μυρωδικά. Το γνωστό ιμάμ που το εφαγε και ο πασάς..
Η παραδοσιακή συνταγή για ιμάμ είναι εδώ.

Η γιαγιά έλεγε πως έφαγε ο πασάς και μπαϊλντισε.

Ποσότητες1 Serving
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα2 ώρεςΣυνολο2 ώρες 10 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε χονρές φέτες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς.

2

Σ' ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα σκόρδα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρουν μια βράση να δέσει η σάλτσα.

3

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες που έχουμε ήδη τηγανίσει και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

4

Βάζουμε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια σε ένα πυρίμαχο σκέυος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμη.

5

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε χονρές φέτες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς.

2

Σ' ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα σκόρδα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρουν μια βράση να δέσει η σάλτσα.

3

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες που έχουμε ήδη τηγανίσει και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

4

Βάζουμε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια σε ένα πυρίμαχο σκέυος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμη.

5

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Ιμάμ Μπαϊλντί