Πεντανόστιμες μελιτζάνες με κρεμμυδάκια και μυρωδικά. Το γνωστό ιμάμ που το εφαγε και ο πασάς..
Η παραδοσιακή συνταγή για ιμάμ είναι εδώ.

Η γιαγιά έλεγε πως έφαγε ο πασάς και μπαϊλντισε.

Ποσότητες1 Μερίδα
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα2 ώρεςΣύνολο2 ώρες 10 λεπτά

1

Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε χονρές φέτες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς.

2

Σ' ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα σκόρδα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρουν μια βράση να δέσει η σάλτσα.

3

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες που έχουμε ήδη τηγανίσει και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

4

Βάζουμε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια σε ένα πυρίμαχο σκέυος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμη.

5

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Κατηγορία

Υλικά

Οδηγίες

1

Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε χονρές φέτες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς.

2

Σ' ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα σκόρδα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρουν μια βράση να δέσει η σάλτσα.

3

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες που έχουμε ήδη τηγανίσει και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

4

Βάζουμε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια σε ένα πυρίμαχο σκέυος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμη.

5

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Ιμάμ Μπαϊλντί