Σαρακοστιανό γλυκό.. Εύκολο γλυκό με πολύ λίγα υλικά. Χαλβάς σιμιγδαλένιος.

Ποσότητες1 Serving
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα40 λεπτάΣυνολο50 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, αλλά δεν το αφήσουμε να κάψει.

2

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

3

Παράλληλα φτιάχνουμε το "σιρόπι", βραζοντας για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και τις κανέλες.

4

Οταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομένα και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι ανακατεύοντας προσεκτικά.

5

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να τραβήξει τα υγρά.

6

Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και τον αδειάζουμε σε μια φόρμά του κέικ. Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά.

Category

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, αλλά δεν το αφήσουμε να κάψει.

2

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

3

Παράλληλα φτιάχνουμε το "σιρόπι", βραζοντας για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και τις κανέλες.

4

Οταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομένα και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι ανακατεύοντας προσεκτικά.

5

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να τραβήξει τα υγρά.

6

Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και τον αδειάζουμε σε μια φόρμά του κέικ. Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος