Ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Γιουβέτσι ένα από τα πιο συνηθισμένα πιάτα στο ελληνικό Κυριακάτικο τραπέζι.

Ποσότητες4 Servings
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα2 ώρες 10 λεπτάΣυνολο2 ώρες 20 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160o C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και σωτάρουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα.

2

Τοποθετούμε το κρέας με το κρεμμύδι σε ένα πυρέξ, με την ντομάτα και το 1 ½ φλ. νερό. Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο περίπου 2 ώρες. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί.

3

Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180ο C. Αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 20 –30 λεπτά. Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160o C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και σωτάρουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα.

2

Τοποθετούμε το κρέας με το κρεμμύδι σε ένα πυρέξ, με την ντομάτα και το 1 ½ φλ. νερό. Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο περίπου 2 ώρες. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί.

3

Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180ο C. Αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 20 –30 λεπτά. Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Kαλή όρεξη!

Νόστιμο Γιουβετσάκι