Print Options:

Γιουβετσάκι με χυλοπίτες

Ποσότητες4 ServingsΣυνολο2 ώρες 40 λεπτά

 1 kg μοσχαράκι σε κομμάτια
 500 g χυλοπίτες
 2 ντομάτες μεγάλες
 1 καρότο
 2 πιπεριές κόκκινες
 3 κολοκυθάκια
 1 κρεμμύδι
 0.50 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 2 κόκκους μπαχάρι
 150 g γραβιέρα
 αλάτι
 πιπέρι
1

Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει τουλάχιστον για 1 ώρα. Μετά το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί στην άκρη.

2

Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και το καρότο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

3

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον χυμό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι , προσθέτουμε λίγο από το ζωμό του κρέατος και βράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει ζουμερό.

4

Βάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και στο μεταξύ αλατίζουμε τον υπόλοιπο ζωμό και τον βάζουμε να πάρει βράση σε ξεχωριστή κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με νερό αν δεν είναι αρκετός.

5

Ρίχνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν για 1 λεπτό και τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο πυρέξ με το κρέας. Συμπληρώνουμε λίγο ζωμό ακόμα και ψήνουμε το γιουβέτσι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να μαγειρευτούν οι χυλοπίτες.

6

*Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα!!

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Μερίδες 4