Συνταγή για πιπεριές φλωρίνης, γεμιστές με χταποδάκι.
Μια διαφορετική εκδοχή για γεμιστά!
Υλικά |
Διαδικασία1 Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, με 4 κουταλιές της σούπας ξίδι και 2 φύλλα δάφνης χωρίς καθόλου νερό. 2 Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ ώσπου να μαυρίσει η φλούδα από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά την φλούδα από κάθε πιπεριά ώστε να μη τις σκίσουμε. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και τις αφήνουμε στην άκρη. 3 Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, την κάπαρη χοντροκομμένη, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τους ντάκους τριμμένους, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. 4 Στο τέλος προσθέτουμε και το χταποδάκι σε κομματάκια. 5 Γεμίζουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και περιχύνουμε τις πιπεριές. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, με 4 κουταλιές της σούπας ξίδι και 2 φύλλα δάφνης χωρίς καθόλου νερό.
Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ ώσπου να μαυρίσει η φλούδα από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά την φλούδα από κάθε πιπεριά ώστε να μη τις σκίσουμε. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, την κάπαρη χοντροκομμένη, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τους ντάκους τριμμένους, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Στο τέλος προσθέτουμε και το χταποδάκι σε κομματάκια.
Γεμίζουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και περιχύνουμε τις πιπεριές.
Kαλή όρεξη!