Συνταγή για πιπεριές φλωρίνης, γεμιστές με χταποδάκι.
Μια διαφορετική εκδοχή για γεμιστά!

Ποσότητες1 Serving
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα1 ώραΣυνολο1 ώρα 10 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, με 4 κουταλιές της σούπας ξίδι και 2 φύλλα δάφνης χωρίς καθόλου νερό.

2

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ ώσπου να μαυρίσει η φλούδα από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά την φλούδα από κάθε πιπεριά ώστε να μη τις σκίσουμε. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και τις αφήνουμε στην άκρη.

3

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, την κάπαρη χοντροκομμένη, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τους ντάκους τριμμένους, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

4

Στο τέλος προσθέτουμε και το χταποδάκι σε κομματάκια.

5

Γεμίζουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και περιχύνουμε τις πιπεριές.

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, με 4 κουταλιές της σούπας ξίδι και 2 φύλλα δάφνης χωρίς καθόλου νερό.

2

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ ώσπου να μαυρίσει η φλούδα από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά την φλούδα από κάθε πιπεριά ώστε να μη τις σκίσουμε. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και τις αφήνουμε στην άκρη.

3

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, την κάπαρη χοντροκομμένη, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τους ντάκους τριμμένους, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

4

Στο τέλος προσθέτουμε και το χταποδάκι σε κομματάκια.

5

Γεμίζουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και περιχύνουμε τις πιπεριές.

Kαλή όρεξη!

Γεμιστές πιπεριές με χταποδάκι