Print Options:

Γεμιστές πιπεριές με μανιτάρια

Yields4 ServingsPrep Time10 minsCook Time1 hr 20 minsTotal Time1 hr 30 mins

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε γεμιστά με ρύζι ή γεμιστά με κιμά. Σήμερα φτιαχνουμε συνταγή για γεμιστά με μανιτάρια.

 8 πιπεριές για γέμισμα
 2 ποτήρια ψιλοκομμένα μανιτάρια
 4 πατάτες
 2 tbsp πελτέ ντομάτας
 16 tbsp ρύζι καρολίνα
 2 κρεμμύδια
 2 ντομάτεςώριμες
 2 καρότα
 5 φλιτζάνι/α μαϊντανό ψιλοκομμένο
 2 tbsp ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι
1

Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε τα καπάκια τους. Βγάζουμε τους σπόρους και τις αφήνουμε στην άκρη.

2

Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι καλά.

3

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια , τις ντομάτες τριμμένη , τα καρότα ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

4

Προσθέτουμε το ρύζι και ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε το φαγητό μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

5

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.

6

Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι , λίγο λάδι και ρίχνουμε στο ταψί ένα ποτήρι νερό.

7

Ανάμεσα στις πιπεριές τοποθετούμε και τις πατάτες κομμένες τις οποίες έχουμε αλατοπιπερώσει και τις έχουμε ανακατέψει με λίγο πελτέ ντομάτας. Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για μία ώρα.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Servings 0