Print Options:

Γεμιστές ντομάτες

Ποσότητες4 ServingsΣυνολο1 ώρα 20 λεπτά

 500 g κιμά μοσχαρίσιο
 8 μεγάλες τομάτες για γεμιστά
 9 κουταλιές της σούπας ρύζι
 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 0.50 φλιτζ. κρασί
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 0.50 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. δυόσμο
 αλάτι - πιπέρι
1

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και κόβουμε το καπάκι τους. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα και από τις ντομάτες και τη βάζουμε στο μούλτι. Αφήνουμε τις ντομάτες ανάποδα να στραγγίξουν.

2

Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε συνεχώς και χωρίζουμε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους.

3

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει λίγο στο μούλτι.

4

Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

5

Γεμίζουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και περιχύνουμε μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω.

6

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Μερίδες 4