Τα γεμιστά συμπεριλαμβάνονται στα λαδερά φαγητά και φτιάχνονται κυρίως από ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι ή με κιμά και ρύζι. Σε αυτή την συνταγή χρησιμοποιούμε ντομάτες!

Ποσότητες4 Servings
Συνολο1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και κόβουμε το καπάκι τους. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα και από τις ντομάτες και τη βάζουμε στο μούλτι. Αφήνουμε τις ντομάτες ανάποδα να στραγγίξουν.

2

Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε συνεχώς και χωρίζουμε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους.

3

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει λίγο στο μούλτι.

4

Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

5

Γεμίζουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και περιχύνουμε μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω.

6

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και κόβουμε το καπάκι τους. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα και από τις ντομάτες και τη βάζουμε στο μούλτι. Αφήνουμε τις ντομάτες ανάποδα να στραγγίξουν.

2

Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε συνεχώς και χωρίζουμε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους.

3

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει λίγο στο μούλτι.

4

Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

5

Γεμίζουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και περιχύνουμε μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω.

6

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Kαλή όρεξη!

Γεμιστές ντομάτες