Υλικά 1 kg Γαύρο 1 Κρεμμύδι 2 tbsp Μαϊντανό ψιλοκομμένο 150 ml Ελαιόλαδο 3 tbsp Ρίγανη 3 Λεμόνια Αλάτι Πιπέρι |
Διαδικασία1 Καθαρίζουμε καλά τα ψαράκια μας, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. 2 Τα τοποθετούμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ. 3 Περιχύνουμε τον γαύρο με τον χυμό από τα 2 λεμόνια και τοποθετούμε από πάνω τις φέτες από το 1 λεμόνι και το κρεμμύδι σε ροδέλες. 4 Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. 5 Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι νερό. 6 Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 7 !! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε και σαρδέλα!!! Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Καθαρίζουμε καλά τα ψαράκια μας, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Τα τοποθετούμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ.
Περιχύνουμε τον γαύρο με τον χυμό από τα 2 λεμόνια και τοποθετούμε από πάνω τις φέτες από το 1 λεμόνι και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι νερό.
Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε και σαρδέλα!!!
Kαλή όρεξη!