Ποσότητες4 Servings
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα1 ώρα 10 λεπτάΣυνολο1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

Για το Μπισκ γαρίδας:

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κρατάμε το κέλυφος τους, τα κεφάλια και τις ουρές για το μπισκ). Αφαιρούμε το έντερο της γαρίδας από τη ράχη.

2

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

3

Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές.

4

Προσθέτουμε το κριθαράκι και το μπισκ γαρίδα που έχουμε ήδη ετοιμάσει και το διατηρούμε ζεστό.

5

Το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συχνά.

6

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε .

Μπισκ γαρίδας:
7

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, βάζουμε μέσα τα κελύφη, τα κεφάλια και τις ουρές από τις γαρίδες και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε όλα μέχρι να μαραθούν.

8

Ρίχνουμε το κρασί και όταν κοχλάσει προσθέτουμε 6 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να κοχλάσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.

9

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, πιέζοντας με το πίσω μέρος μιας κουτάλας να βγάλουν οι γαρίδες όλο το ζουμί τους.
Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Για το Μπισκ γαρίδας:

Directions

1

Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κρατάμε το κέλυφος τους, τα κεφάλια και τις ουρές για το μπισκ). Αφαιρούμε το έντερο της γαρίδας από τη ράχη.

2

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

3

Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές.

4

Προσθέτουμε το κριθαράκι και το μπισκ γαρίδα που έχουμε ήδη ετοιμάσει και το διατηρούμε ζεστό.

5

Το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συχνά.

6

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε .

Μπισκ γαρίδας:
7

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, βάζουμε μέσα τα κελύφη, τα κεφάλια και τις ουρές από τις γαρίδες και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε όλα μέχρι να μαραθούν.

8

Ρίχνουμε το κρασί και όταν κοχλάσει προσθέτουμε 6 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να κοχλάσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.

9

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, πιέζοντας με το πίσω μέρος μιας κουτάλας να βγάλουν οι γαρίδες όλο το ζουμί τους.
Kαλή όρεξη!

Γαρίδες με κριθαράκι