Ο σολομός θεωρείτε από τις πιο υγιεινές τροφές που πρέπει να έχουμε στη διατροφή μας. Πρέπει να τρώμε τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρι στην εβδομάδα, κυριώς λιπαρά ψάρια όπως είναι και ο σολομός.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο σολομό, βοηθούν στην ενίσχυση της ''καλής'' χοληστερόλης και στη μείωση της ''κακής''χοληστερόλης.
Σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, λιώνουμε τον κύβο λαχανικών και αλείφουμε τον σολομό.
Χαράζουμε ελαφρά (3-4 κάθετες χαρακιές στο κέντρο του φιλέτου )το δέρμα του σολομού.
Το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από την πλευρά της πέτσας να ροδίσει καλά. Το αναποδογυρίζουμε σε ταψάκι με την πέτσα προς τα πάνω να την βλέπουμε και ψήνουμε για 7-10 λεπτά στους 200ºC, ανάλογα με το πάχος του σολομού.
Ξεπλένουμε τις φακές, τις βράζουμε για 2-3 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε καθαρό νερό με ένα κλαδάκι θυμάρι και ένα φύλλο δάφνης και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Να είναι αλ τέντε.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.(το λευκό μέρος)
Στραγγίζουμε τις φακές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σε ένα μπωλ την μουστάρδα το ξίδι, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι, πιπέρι και αναμειγνύουμε.
Περιχύνουμε τις φακές, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα των φρέσκων κρεμμυδιών, το καρότο, την πιπεριά, τα φασολάκια και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε μαζί με τον σολομό.
Kαλή όρεξη!