Η φάβα έχει την υφή της κρέμας και σερβίρεται για ορεκτικό αλλά και για συνοδευτικό με το ουζάκι.

Ποσότητες1 Serving

Υλικά

Διαδικασία

1

Ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό.

2

Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 5 νεροπότηρα νερό, το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τα υλικά να πάρουν βράση.

3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει και να γίνει πολτός, ξαφρίζοντάς την ανά διαστήματα.

4

Μόλις κρυώσει ελαφρώς την ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ μεχρι να γίνει κρέμα.

5

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο στο πιάτο και λίγο κρεμμυδάκι από δίπλα.

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό.

2

Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 5 νεροπότηρα νερό, το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τα υλικά να πάρουν βράση.

3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει και να γίνει πολτός, ξαφρίζοντάς την ανά διαστήματα.

4

Μόλις κρυώσει ελαφρώς την ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ μεχρι να γίνει κρέμα.

5

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο στο πιάτο και λίγο κρεμμυδάκι από δίπλα.

Kαλή όρεξη!

Φάβα κλασσική