Η φάβα έχει την υφή της κρέμας και σερβίρεται για ορεκτικό αλλά και για συνοδευτικό με το ουζάκι.

Μερίδες1 Μερίδα

Υλικά

Διαδικασία

1

Ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό.

2

Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 5 νεροπότηρα νερό, το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τα υλικά να πάρουν βράση.

3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει και να γίνει πολτός, ξαφρίζοντάς την ανά διαστήματα.

4

Μόλις κρυώσει ελαφρώς την ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ μεχρι να γίνει κρέμα.

5

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο στο πιάτο και λίγο κρεμμυδάκι από δίπλα.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό.

2

Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 5 νεροπότηρα νερό, το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τα υλικά να πάρουν βράση.

3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει και να γίνει πολτός, ξαφρίζοντάς την ανά διαστήματα.

4

Μόλις κρυώσει ελαφρώς την ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ μεχρι να γίνει κρέμα.

5

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο στο πιάτο και λίγο κρεμμυδάκι από δίπλα.

Kαλή όρεξη!

Φάβα κλασσική