Print Options:

Φασόλια με σως μουστάρδας

Yields4 ServingsPrep Time10 minsCook Time45 minsTotal Time55 mins

Σαλάτα ή κυρίως πιάτο; Θα ελεγα και τα δύο. Το συγκεκριμένο πιάτο μπορούμε να το φάμε σαν κυρίως ή σαν συνοδευτικό και σαλάτα.

 200 g φασόλια άσπρα, μέτρια
 150 g φασόλια μαυρομάτικα
 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
 2 καρότα μεγάλα
 2 ντομάτες
Για την σως μουστάρδας
 1 tbsp μουστάρδα
 150 ml ελαιόλαδο
 1 λεμόνιτον χυμό
 αλάτι, φρέσκο πιπέρι
1

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό.

2

Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

3

Ζεματάμε τη ντομάτα σε ζεστό νερό την ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε.

Για την σως
4

Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό λεμονιού. Χτυπάμε το μείγμα στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι καλά.

5

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα καρότα αφού πρώτα τα τρίψουμε στον τρίφτη. Προσθέτουμε τα φασόλια και το μπέικον. Περιχύνουμε με την σως και ανακατεύουμε.

Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Servings 0