Σαλάτα ή κυρίως πιάτο; Θα ελεγα και τα δύο. Το συγκεκριμένο πιάτο μπορούμε να το φάμε σαν κυρίως ή σαν συνοδευτικό και σαλάτα.
ΥλικάΓια την σως μουστάρδας
|
Διαδικασία1 Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό. 2 Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. 3 Ζεματάμε τη ντομάτα σε ζεστό νερό την ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε. Για την σως 4 Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό λεμονιού. Χτυπάμε το μείγμα στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι καλά. 5 Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα καρότα αφού πρώτα τα τρίψουμε στον τρίφτη. Προσθέτουμε τα φασόλια και το μπέικον. Περιχύνουμε με την σως και ανακατεύουμε. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό.
Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Ζεματάμε τη ντομάτα σε ζεστό νερό την ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε.
Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό λεμονιού. Χτυπάμε το μείγμα στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα καρότα αφού πρώτα τα τρίψουμε στον τρίφτη. Προσθέτουμε τα φασόλια και το μπέικον. Περιχύνουμε με την σως και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Kαλή όρεξη!