Σαλάτα ή κυρίως πιάτο; Θα ελεγα και τα δύο. Το συγκεκριμένο πιάτο μπορούμε να το φάμε σαν κυρίως ή σαν συνοδευτικό και σαλάτα.

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time45 minsTotal Time55 mins
Για την σως μουστάρδας
1

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό.

2

Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

3

Ζεματάμε τη ντομάτα σε ζεστό νερό την ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε.

Για την σως
4

Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό λεμονιού. Χτυπάμε το μείγμα στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι καλά.

5

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα καρότα αφού πρώτα τα τρίψουμε στον τρίφτη. Προσθέτουμε τα φασόλια και το μπέικον. Περιχύνουμε με την σως και ανακατεύουμε.

Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Category

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη. Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Για την σως μουστάρδας

Directions

1

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό.

2

Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

3

Ζεματάμε τη ντομάτα σε ζεστό νερό την ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε.

Για την σως
4

Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό λεμονιού. Χτυπάμε το μείγμα στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι καλά.

5

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα καρότα αφού πρώτα τα τρίψουμε στον τρίφτη. Προσθέτουμε τα φασόλια και το μπέικον. Περιχύνουμε με την σως και ανακατεύουμε.

Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Φασόλια με σως μουστάρδας