Print Options:

Φασολάδα

Ποσότητες4 ServingsΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα1 ώρα 10 λεπτάΣυνολο1 ώρα 20 λεπτά

Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να καταναλώσουμε τα φασόλια, είναι πολλοί και διαφορετικοί και καλύπτουν όλα τα γούστα.Aς φτιάξουμε μια απλή φασολάδα. Ιδανικό φαγητό μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα.

 500 g ξερά φασόλια μέτρια
 3 ντομάτες ώριμες περασμένες στο μούλτι
 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 150 ml ελαιόλαδο
 1 κ.σ. γεμάτη ντοματοπελτέ
 αλάτι - πιπέρι
1

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

2

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν.

3

Τα αφήνουμε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά, κι έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια, τη ντομάτα, τον πελτέ, το σέλινο,αλάτι, πιπέρι, την πιπεριά, και συμπληρώνουμε βραστό νερό, τόσο που να καλύπτει τα υλικά και vα εξέχει από πάνω 2 - 3 δάχτυλα.

4

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 40΄- 50΄, μέχρι να βράσουν και να χυλώσουν.

5

(Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ` το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια μας).

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Μερίδες 4