Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να καταναλώσουμε τα φασόλια, είναι πολλοί και διαφορετικοί και καλύπτουν όλα τα γούστα.Aς φτιάξουμε μια απλή φασολάδα. Ιδανικό φαγητό μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα.

Μερίδες4 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος1 hr 10 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 hr 20 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

2

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν.

3

Τα αφήνουμε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά, κι έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια, τη ντομάτα, τον πελτέ, το σέλινο,αλάτι, πιπέρι, την πιπεριά, και συμπληρώνουμε βραστό νερό, τόσο που να καλύπτει τα υλικά και vα εξέχει από πάνω 2 - 3 δάχτυλα.

4

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 40΄- 50΄, μέχρι να βράσουν και να χυλώσουν.

5

(Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ` το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια μας).

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

2

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν.

3

Τα αφήνουμε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά, κι έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια, τη ντομάτα, τον πελτέ, το σέλινο,αλάτι, πιπέρι, την πιπεριά, και συμπληρώνουμε βραστό νερό, τόσο που να καλύπτει τα υλικά και vα εξέχει από πάνω 2 - 3 δάχτυλα.

4

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 40΄- 50΄, μέχρι να βράσουν και να χυλώσουν.

5

(Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ` το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια μας).

Kαλή όρεξη!

Φασολάδα