Ένα φαγητό φουλ στο σίδηρο. Συνδιάζουμε φακή με σπανάκι και πολλά άλλα λαχανικά και φτιάχνουμε ένα πιάτο μούρλια και γεμάτο υγεία.
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό, μέχρι η στάθμη του να φτάσει έως τη μέση της κατσαρόλας .
Προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και τα γαρίφαλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 35 - 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το πράσο, το καρότο και την πιπεριά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε το ντοματάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και την πάπρικα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με την φακή και μαγειρέυουμε για 10 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συχνά.
Καλή Όρεξη!!
Servings 0