Print Options:

Φακή με σπανάκι

Ποσότητες4 ServingsΣυνολο1 ώρα

Ένα φαγητό φουλ στο σίδηρο. Συνδιάζουμε φακή με σπανάκι και πολλά άλλα λαχανικά και φτιάχνουμε ένα πιάτο μούρλια και γεμάτο υγεία.

 200 g φακές
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκ. σκόρδο
 100 ml ελαιόλαδο
 1 μέτριο πράσο
 1 μέτριο καρότο
 300 g φρέσκο σπανάκι
 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
 1 κονσέρβα ντοματάκια
 0.50 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
 2 φύλλα δάφνης
 0.50 κ.γ. ρίγανη
 2 καρφάκια γαρίφαλο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό, μέχρι η στάθμη του να φτάσει έως τη μέση της κατσαρόλας .

2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και τα γαρίφαλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 35 - 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.

3

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το πράσο, το καρότο και την πιπεριά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4

Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί.

5

Προσθέτουμε το ντοματάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και την πάπρικα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

6

Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με την φακή και μαγειρέυουμε για 10 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συχνά.

Καλή Όρεξη!!

Nutrition Facts

Μερίδες 4