Οι φακές δεν αρέσουν όλους.. Όσοι έχουν δοκιμάσει όμως το συγκεκριμένο φαγητό, άλλαξαν γνώμη.

Μερίδες4 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος50 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 hr

Υλικά

Διαδικασία

1

Βράζουμε τις φακές καλά και τις στραγγίζουμε.

2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

3

Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και ρίχνουμε τον πελτέ και τις ντοματες.

4

Προσθέτουμε το νερό, το ζωμό, το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό, προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Βράζουμε τις φακές καλά και τις στραγγίζουμε.

2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

3

Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και ρίχνουμε τον πελτέ και τις ντοματες.

4

Προσθέτουμε το νερό, το ζωμό, το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό, προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε.

Kαλή όρεξη!

Φακή με κριθαράκι