Print Options:

Αρακάς λαδερός

Ποσότητες4 ServingsΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα40 λεπτάΣυνολο50 λεπτά

Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό! Ο αρακάς είναι ένα από τα φαγητά που δε πρέπει να λείπουν από την διατροφή μας. Συνταγή για λαδερό αρακά.

 1 kg αρακάς
 100 ml ελαιόλαδο
 1 kg ντομάτεςώριμες
 1 κ.σ. ντοματοπελτές
 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 άνηθο ψιλοκομμένο
 αλάτι - πιπέρι
1

Καθαρίζουμε τον αρακά και τον αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.

2

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε.

3

Ρίχνουμε μέσα τον αρακά και τον γυρίζουμε 2-3 φορές μαζί με τα κρεμμύδια.

4

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες (πρέπει να ειναι ψιλοκομμένες), τον πελτέ τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

5

Το σκεπάζουμε με νερό τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν το μισό φαγητό.

6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

7

Υπολογίζουμε γύρω στα 35-40 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Μερίδες 4