Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό! Ο αρακάς είναι ένα από τα φαγητά που δε πρέπει να λείπουν από την διατροφή μας. Συνταγή για λαδερό αρακά.

Ποσότητες4 Servings
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα40 λεπτάΣυνολο50 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε τον αρακά και τον αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.

2

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε.

3

Ρίχνουμε μέσα τον αρακά και τον γυρίζουμε 2-3 φορές μαζί με τα κρεμμύδια.

4

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες (πρέπει να ειναι ψιλοκομμένες), τον πελτέ τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

5

Το σκεπάζουμε με νερό τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν το μισό φαγητό.

6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

7

Υπολογίζουμε γύρω στα 35-40 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Καθαρίζουμε τον αρακά και τον αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.

2

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε.

3

Ρίχνουμε μέσα τον αρακά και τον γυρίζουμε 2-3 φορές μαζί με τα κρεμμύδια.

4

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες (πρέπει να ειναι ψιλοκομμένες), τον πελτέ τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

5

Το σκεπάζουμε με νερό τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν το μισό φαγητό.

6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

7

Υπολογίζουμε γύρω στα 35-40 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Αρακάς λαδερός