Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό! Ο αρακάς είναι ένα από τα φαγητά που δε πρέπει να λείπουν από την διατροφή μας. Συνταγή για λαδερό αρακά.

Μερίδες4 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος40 λεπτάΣυνολικός Χρόνος50 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε τον αρακά και τον αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.

2

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε.

3

Ρίχνουμε μέσα τον αρακά και τον γυρίζουμε 2-3 φορές μαζί με τα κρεμμύδια.

4

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες (πρέπει να ειναι ψιλοκομμένες), τον πελτέ τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

5

Το σκεπάζουμε με νερό τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν το μισό φαγητό.

6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

7

Υπολογίζουμε γύρω στα 35-40 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Καθαρίζουμε τον αρακά και τον αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.

2

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε.

3

Ρίχνουμε μέσα τον αρακά και τον γυρίζουμε 2-3 φορές μαζί με τα κρεμμύδια.

4

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες (πρέπει να ειναι ψιλοκομμένες), τον πελτέ τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

5

Το σκεπάζουμε με νερό τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν το μισό φαγητό.

6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

7

Υπολογίζουμε γύρω στα 35-40 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Αρακάς λαδερός