Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βράζουμε σε νερό με λεμόνι τόσο ώστε τσιμπιούνται αλλά να μη λιώσουν.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το αβγό, το σκόρδο, την ντομάτα, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το μισό από το ελαιόλαδο και τις ελιές κομμένες. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά το μίγμα.
Πλάθουμε το μίγμα σαν κεφτεδάκια ώστε να χωρέσουν στις αγκινάρες και τις γεμίζουμε.
Τοποθετούμε τις αγκινάρες κοντά κοντά μέσα σε ρηχή κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι.
Διαλύουμε το σαφράν σε 1½ φλιτζάνι χλιαρό νερό, αφήνουμε να μουλιάσει για μισή ώρα και το ρίχνουμε πάνω στις αγκινάρες.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς, περιχύνοντας συχνά το φαγητό με το ζουμί του.
Kαλή όρεξη!
Servings 4