Print Options:

Χοιρινό με σέλινο και πράσο

Yields4 ServingsPrep Time10 minsCook Time1 hr 25 minsTotal Time1 hr 35 mins

Ενα παραδοσιακό πιάτο, που πολλοί το προτειμούν και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 15 kg χοιρινό σε μερίδες
 5 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
 15 kg πράσα, σε ροδέλες
 1 ματσάκι σέλινο
 4 tbsp πελτέ αραιομένο σε ένα ποτήρι νερό
 αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας.

2

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 6-7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει.

4

Προσθέτουμε τα πράσα, τον πελτέ και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και ξανασκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

5

Χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτοντας το χυμό από 1 λεμόνι.

6

Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα.

7

Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, και την ανακινούμε να πάει παντού.

Nutrition Facts

Servings 4