Γιουβαρλάκια ή αγαπημένα κρεατοσφαιρίδια με αυγολέμονο ή χωρίς!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr

Υλικά

 500 g Μοσχαρίσιος Κιμάς
 2 tbsp Ρύζι καρολίνα
 αλάτι
 1 tsp πιπέρι
 1 tsp πάπρικα γλυκιά
 1 αβγό
 2 tbsp φρυγανιά τριμμένη
 1 tbsp ελαιόλαδο
Για τη σούπα
 2 l νερό
 1 κρεμμύδι ολόκληρο
 αλάτι
 2 tbsp Ρύζι καρολίνα
Για το αυγολέμονο
 1 αβγο
 1 λεμόνι ζουμερό μεγάλο

Διαδικασία

1

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τα μπαχαρικά, τη φρυγανιά, το αυγό, το ρύζι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.

2

Βράζουμε το νερό. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο μέσα στο νερό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

3

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στο νερό που ήδη βράζει.

4

Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για μισή ώρα τουλάχιστον και ρίχνουμε το ρύζι. Αλατίζουμε τη σούπα κατά βούληση και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.

5

Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και αφαιρούμε το κρεμμύδι.

Για το αυγολέμονο
6

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό καλά και προσθέτουμε το λεμόνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από την σούπα και ανακατεύουμε ώστε να ζεσταθεί το αυγό και να μην κόψει.

7

Ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα τη σούπα.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 500 g Μοσχαρίσιος Κιμάς
 2 tbsp Ρύζι καρολίνα
 αλάτι
 1 tsp πιπέρι
 1 tsp πάπρικα γλυκιά
 1 αβγό
 2 tbsp φρυγανιά τριμμένη
 1 tbsp ελαιόλαδο
Για τη σούπα
 2 l νερό
 1 κρεμμύδι ολόκληρο
 αλάτι
 2 tbsp Ρύζι καρολίνα
Για το αυγολέμονο
 1 αβγο
 1 λεμόνι ζουμερό μεγάλο

Directions

1

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τα μπαχαρικά, τη φρυγανιά, το αυγό, το ρύζι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.

2

Βράζουμε το νερό. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο μέσα στο νερό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

3

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στο νερό που ήδη βράζει.

4

Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για μισή ώρα τουλάχιστον και ρίχνουμε το ρύζι. Αλατίζουμε τη σούπα κατά βούληση και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.

5

Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και αφαιρούμε το κρεμμύδι.

Για το αυγολέμονο
6

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό καλά και προσθέτουμε το λεμόνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από την σούπα και ανακατεύουμε ώστε να ζεσταθεί το αυγό και να μην κόψει.

7

Ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα τη σούπα.

Γιουβαρλάκια