Τόσο απλό και τόσο νόστιμο ταυτόχρονα! Αγαπημένο φαγητό των Ποντίων που το "έφεραν" οι εκ Ρωσίας προερχόμενοι Πόντιοι στην Ελλάδα, το 1922-23.

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time40 mins

Υλικά

 1 kg αλεύρι
 2 αυγά
 1 tsp αλάτι
 1 cup νερό
 λίγο βούτυρο
 ½ kg φέτα ή μεζύθρα
 1 αυγό (για τη γέμιση)

Διαδικασία

1

1) Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τα αυγά, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε.

2

2)Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.

3

3)Γεμίζουμε με τυρί ή μεζύθρα και τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο ή τριγωνάκια.

4

4)Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε όπως τα μακαρόνια για 20' .

5

5)Τα στραγγίζουμε, καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε με το κουτάλι πάνω τους.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 kg αλεύρι
 2 αυγά
 1 tsp αλάτι
 1 cup νερό
 λίγο βούτυρο
 ½ kg φέτα ή μεζύθρα
 1 αυγό (για τη γέμιση)

Directions

1

1) Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τα αυγά, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε.

2

2)Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.

3

3)Γεμίζουμε με τυρί ή μεζύθρα και τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο ή τριγωνάκια.

4

4)Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε όπως τα μακαρόνια για 20' .

5

5)Τα στραγγίζουμε, καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε με το κουτάλι πάνω τους.

Βαρένικα Πόντου