Print Options:

Χοιρινό με σέλινο και πράσο

Ποσότητες4 ServingsΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα1 ώρα 25 λεπτάΣυνολο1 ώρα 35 λεπτά

Ενα παραδοσιακό πιάτο, που πολλοί το προτειμούν και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 1.50 kg χοιρινό σε μερίδες
 0.50 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
 1.50 kg πράσα, σε ροδέλες
 1 ματσάκι σέλινο
 4 κ.σ. πελτέ αραιομένο σε ένα ποτήρι νερό
 αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας.

2

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 6-7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει.

4

Προσθέτουμε τα πράσα, τον πελτέ και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και ξανασκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

5

Χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτοντας το χυμό από 1 λεμόνι.

6

Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα.

7

Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, και την ανακινούμε να πάει παντού.

Nutrition Facts

Μερίδες 4