Ενα παραδοσιακό πιάτο, που πολλοί το προτειμούν και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Μερίδες4 Πιάτα
Prep Time10 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος1 hr 25 λεπτάTotal Time1 hr 35 λεπτά

1

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας.

2

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 6-7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει.

4

Προσθέτουμε τα πράσα, τον πελτέ και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και ξανασκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

5

Χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτοντας το χυμό από 1 λεμόνι.

6

Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα.

7

Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, και την ανακινούμε να πάει παντού.

Category

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη. Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας.

2

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 6-7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει.

4

Προσθέτουμε τα πράσα, τον πελτέ και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και ξανασκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

5

Χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτοντας το χυμό από 1 λεμόνι.

6

Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα.

7

Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, και την ανακινούμε να πάει παντού.

Χοιρινό με σέλινο και πράσο