Print Options:

Γιουβαρλάκια

Ποσότητες1 ServingΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα50 λεπτάΣυνολο1 ώρα

Γιουβαρλάκια ή αγαπημένα κρεατοσφαιρίδια με αυγολέμονο ή χωρίς!

 500 g Μοσχαρίσιος Κιμάς
 2 κ.σ. Ρύζι καρολίνα
 αλάτι
 1 κ.γ. πιπέρι
 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 1 αβγό
 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σούπα
 2 l νερό
 1 κρεμμύδι ολόκληρο
 αλάτι
 2 κ.σ. Ρύζι καρολίνα
Για το αυγολέμονο
 1 αβγο
 1 λεμόνι ζουμερό μεγάλο
1

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τα μπαχαρικά, τη φρυγανιά, το αυγό, το ρύζι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.

2

Βράζουμε το νερό. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο μέσα στο νερό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

3

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στο νερό που ήδη βράζει.

4

Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για μισή ώρα τουλάχιστον και ρίχνουμε το ρύζι. Αλατίζουμε τη σούπα κατά βούληση και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.

5

Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και αφαιρούμε το κρεμμύδι.

Για το αυγολέμονο
6

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό καλά και προσθέτουμε το λεμόνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από την σούπα και ανακατεύουμε ώστε να ζεσταθεί το αυγό και να μην κόψει.

7

Ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα τη σούπα.