Γιουβαρλάκια ή αγαπημένα κρεατοσφαιρίδια με αυγολέμονο ή χωρίς!

Μερίδες1 Μερίδα
Προετοιμασία10 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος50 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 hr

Υλικά

Για τη σούπα
Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

1

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τα μπαχαρικά, τη φρυγανιά, το αυγό, το ρύζι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.

2

Βράζουμε το νερό. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο μέσα στο νερό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

3

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στο νερό που ήδη βράζει.

4

Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για μισή ώρα τουλάχιστον και ρίχνουμε το ρύζι. Αλατίζουμε τη σούπα κατά βούληση και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.

5

Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και αφαιρούμε το κρεμμύδι.

Για το αυγολέμονο
6

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό καλά και προσθέτουμε το λεμόνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από την σούπα και ανακατεύουμε ώστε να ζεσταθεί το αυγό και να μην κόψει.

7

Ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα τη σούπα.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Για τη σούπα
Για το αυγολέμονο

Directions

1

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τα μπαχαρικά, τη φρυγανιά, το αυγό, το ρύζι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.

2

Βράζουμε το νερό. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο μέσα στο νερό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

3

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στο νερό που ήδη βράζει.

4

Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για μισή ώρα τουλάχιστον και ρίχνουμε το ρύζι. Αλατίζουμε τη σούπα κατά βούληση και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.

5

Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και αφαιρούμε το κρεμμύδι.

Για το αυγολέμονο
6

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό καλά και προσθέτουμε το λεμόνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από την σούπα και ανακατεύουμε ώστε να ζεσταθεί το αυγό και να μην κόψει.

7

Ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα τη σούπα.

Γιουβαρλάκια